ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Εγγραφείτε στο σωματείο μας για να αποκτήσετε την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυκτικού η οποία κατέστη απαραίτητη πλέον για την λειτουργία των καταστημάτων σας και την Πιστοποίηση για τη χρήση των ψυκτικών υγρών.

To έτος 1996 με αριθμό εγκρίσεως 322/96 του Πρωτοδικείου ΑΘΗΝΩΝ και με πρωτοβουλία, των από εικοσαετίας και πλέον, παλαιοτέρων επαγγελματιών ψυκτικών αυτοκινήτου ιδρύθηκε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΨΥΞΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ» με διακριτικό τίτλο « ΕΛ.ΣΕ.ΚΑΤ.».

Για τις διεθνείς του σχέσεις το σωματείο έχει τον τίτλο « HELLENIC ASSOCIATION of MOBILE A/C ».

Σκοπός του Σωματείου μας είναι η διατήρηση καταστημάτων και συνεργείων που να εξειδικεύονται στον κλιματισμό των αυτοκινήτων και την επαγγελματική ψύξη στα οχήματα μεταφοράς ευπαθών προϊόντων (φρούτα, κρέατα, αλιεύματα κ.λ.π.).

Τα μέλη του ΕΛ.ΣΕ.ΚΑΤ. είναι επαγγελματίες που διαθέτουν στην επιχείρησή τους άρτια εξοπλισμένο συνεργείο με τα τελειότερα νέας τεχνολογίας μηχανήματα, με έμπειρους τεχνίτες ψυκτικούς ειδικευμένους στον κλιματισμό και την ψύξη των τροχοφόρων οχημάτων και στα νέα οικολογικά συστήματα έτσι ώστε να παρέχουν υψηλή ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη, όπως απαιτεί το είδος της τέχνης με το οποίο ασχολούμαστε.

Το Σωματείο ΕΛ.ΣΕ.ΚΑΤ. διοργανώνει ειδικά σεμινάρια για να βελτιώσει τις τεχνικές γνώσεις των μελών και του προσωπικού τους, έτσι ώστε άπαντες να γνωρίζουν τους διεθνείς κανονισμούς για την άριστη χρήση των ψυκτικών υγρών.

Η συνεχώς βελτιούμενη τεχνογνωσία και η ποιότητα των ανταλλακτικών είναι τέτοια που εξασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων μειώνοντας το κόστος συντήρησης και προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον από διαρροές των ψυκτικών ρευστών.

Προσπαθούμε συνεχώς και αδιαλείπτως να προστατεύουμε το περιβάλλον, βοηθώντας στην μείωση της ρύπανσης αλλά και τον πελάτη καταναλωτή παρέχοντας του έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα λειτουργίας, προστατεύοντας τον από περιττά έξοδα συντήρησης.

Η μακρόχρονη ενασχόληση μας αποκλειστικά με τον κλιματισμό και την ψύξη όλων των τύπων οχημάτων της αγοράς, μας καθιστά τους πλέον έμπειρους τεχνίτες στα θέματα του κλιματισμού και της επαγγελματικής ψύξης των τροχοφόρων.

Ερώτημα : Είναι αναγκαίος ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο:

Βεβαιότατα ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο έχει γίνει αναγκαίος και αυτό οφείλεται στις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινόμενου του θερμοκηπίου, η ρύπανση του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και η υγρασία της ατμόσφαιρας που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω εξάτμισης των υγρών στην επιφάνεια της γης, αναγκάζουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου να κινούνται μέσα σε ένα περιβάλλον απαράδεκτο και ανθυγιεινό.

Αυτό το απαράδεκτο περιβάλλον είναι η αιτία πολλών τροχαίων ατυχημάτων διότι δημιουργεί δυσφορία στον οδηγό του οχήματος, προκαλώντας υπνηλία και μείωση των αντανακλαστικών του και εκνευρισμό που αυξάνει την επιθετικότητα μειώνοντας την ευγένεια του οδηγού έναντι των άλλων οδηγών.

Εάν στα ανωτέρω συνυπολογισθεί και το κυκλοφοριακό χάος που υπάρχει σήμερα στους δρόμους, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος την ψυχολογία του οδηγού κάτω από ποιες συνθήκες οδηγεί.

Άρα ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητος και αναγκαίος.

Copyright © ΕΛ.ΣΕ.ΚΑΤ. Designed & Developed by Serviclima Co